Teak meubelen, Perzische tapijten en Woonaccessoires
+31 (0)70-3278255

Teakhouten meubelen

Herkomst

Alle houtproducten die door TTM wonen vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat, waarmee wordt voldaan aan de Europese regelgeving. Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door de Indonesische overheid op de legale en verantwoorde herkomst van de houtproducten.

Onderhoud / garantie

Om ervoor te zorgen dat teakhout zo min mogelijk krom trekt en uitdroogt, is het noodzakelijk dat u een aantal voorzorgsmaatregelen treft. Door het meubel waterpas te stellen, heeft de constructie minder te leiden en zal het hout minder snel scheuren en/of kromtrekken. Daarnaast is het belangrijk dat uw huis de juiste luchtvochtigheid heeft, zodat het krimpen en uitdrogen tot een minimum wordt beperkt. Indien u het gevoel hebt dat uw huis een lage luchtvochtigheid heeft, is het aan te bevelen om een hygrometer aan te schaffen. Met dit apparaat kunt u de luchtvochtigheid aflezen. Is deze te laag, dan kunt u deze verhogen door bijvoorbeeld bakjes water aan de verwarming te hangen of door de aanschaf van een luchtbevochtiger.

Daarnaast kunt u een kom water in of onder het meubel te zetten om uitdroging te voorkomen. Houdt deuren en laden goed gesloten zodat het hout minder kan gaan werken. Naast deze voorzorgsmaatregelen, is het raadzaam om het meubel één of tweemaal per jaar met bijenwas te behandelen. Het in de was zetten met bijenwas is een makkelijke oppervlaktebehandeling die een goede en slijtvaste beschermlaag geeft. Indien het hout vuil is of beschadigingen heeft, kunt u het meubel eerst licht met fijne staalwol schuren (let op dat u nooit dwars, maar altijd in de nerfrichting schuurt). Breng de was hierna met een doek of stijve kwast op. Wrijf de was na 24 uur uit met een doek of panty. Herhaal dit tot er een goede, gelijkmatige laag is ontstaan. Verminder de hoeveelheid was bij elke volgende laag, maar besteed wel meer tijd aan het uitwrijven. Ook kunt u een sopje van groene zeep en water maken en regelmatig het meubel hiermee afnemen, dit voedt het hout en maakt schoon in één handeling en het meubel blijft naturel van kleur.

(Teak) hout is en blijft een natuurproduct, het hout past zich aan aan de omgeving waar het zich in bevindt. Het kan door wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid gaan werken. Door middel van invloeden van buitenaf kan het daarom gebeuren dat een meubelstuk scheuren gaat vertonen of kan gaan trekken en krimpen. Deze eigenschappen bepalen de identiteit van een teak meubelstuk en zijn daarom geen reden tot reclamatie. Op het werken van hout en het ontstaan van scheuren kunnen wij dan ook geen garantie geven.  

Teak

Alle meubels worden met de hand gemaakt en zijn dus allemaal uniek. De onbehandelde meubels zijn van massief teakhout en de white wash of geverfde meubelen van mindi of grenen hout, deze houtsoorten hebben een wat grovere structuur en kan, in tegenstelling tot teak, wel dekkend geverfd worden. Teak is van oorsprong een blanke houtsoort, maar kan na behandeling ook heel donker zijn. Een paar jaar geleden was vooral het donkere teak erg in, tegenwoordig is blank teak erg populair. Niet vreemd, aangezien blank teak een warme uitstraling heeft en erg makkelijk in gebruik is. Een krasje of vlek verdwijnt weer met een fijn schuurpapiertje. Als je het behandeld met een blanke lak, olie of beits komt de prachtige houtnerf  nog mooier naar voren. Eigenlijk kan je met teak alles doen behalve dekkend verven, omdat het van nature een vette houtsoort is. Veel onderhoud heeft teak niet nodig, wel is aan te raden om een constant klimaat in huis te hebben en vooral in de winter de luchtvochtigheid in de gaten te houden.  

Er kunnen altijd scheurtjes ontstaan maar juist die oneffenheden geven teak hout zijn charme en onderstrepen juist het exclusieve karakter.

Koloniale meubelen

Oud, gespleten, maar toch heel trendy. Koloniale meubelen zijn de wereld aan het veroveren. Met de hand gemaakt en trendy. Niet onderhoudsgevoelig en de schitterende koloniale meubelen zijn een sieraad in uw woning. Het motto luidt: hoe ouder, hoe beter! Koloniale meubelen, de naam zegt het eigenlijk al, zijn meubelen afkomstig uit een voormalige kolonie.
De meubels worden met de hand gemaakt. Daardoor is niet alles even recht en strak, maar juist deze onregelmatigheid is een van de karakteristieke eigenschappen. Wij importeren deze oude meubelen uit Indonesië en in elke zending zitten wel een aantal van deze pronkstukken. Deze meubels zijn voornamelijk vervaardigd uit oude bouwmaterialen uit de koloniale tijd. Zo worden van kozijnen en luiken onder andere kasten, tafels, stoelen en zelfs tuinsets gemaakt. De met de hand bewerkte meubelen maken koloniale meubelstukken uniek: van een koloniaal meubelstuk zult u nooit twee geheel dezelfde exemplaren tegenkomen.